Основні напрями розв’язання проблем забезпечення житлом за доступними цінами в Азербайджанській Республіці шляхом ефективного управління проектами житлового будівництва - Farahim, Valiyev (Економіка і регіон/ Economics and region, 2019)
Надання житла населенню за доступними цінами особливо важливо в країнах, що розвиваються. Слід зазначити, що поняття «розумна ціна» по-різному викладається в досвіді різних країн світу. Дослідження показують, що на сьогоднішній день близько 330 мільйонів сімей у країнах, що розвиваються, а так само й у розвинених країнах стикаються з проблемою отримання якісного житла за доступними цінами, і ця цифра поступово збільшується. Незважаючи на те, що кількість квартир, побудованих в Азербайджанській Республіці, швидко збільшується на ринку житлової нерухомості, досить значне придбання житла для малозабезпеченого населення неможливе, тому що ціни дуже високі. Тут також відіграє роль висока ціна землі в містах і низький рівень іпотечного кредитування. В інвестиціях, що вкладаються на будівництво житла дуже висока частка, яка йде на покупку землі. Беручи до уваги вищевикладене, було розроблено і прийнято Стратегічну дорожню карту для підвищення доступності житла в Азербайджанській Республіці, а для досягнення поставлених цілей було створено Державне агентство з житлового будівництва і розпочато будівництво двох великих житлових комплексів. У статті порушені завдання щодо забезпечення населення Азербайджану житлом за доступними цінами.