Розвиток туристичної бізнес-індустрії - Bakalo, Nadiia; Hryshko, Viktor (Економіка і регіон/ Economics and region, 2019)
Розглянуто туристичну галузь як одну з провідних галузей у сфері структурної перебудови економіки, що характеризується певними властивостями і функціями. Виконано аналіз показників розвитку туристичної галузі України. Обґрунтовано необхідність визначення стратегічної мети розвитку туристичного бізнесу. Стратегічний план повинен орієнтуватися на досягнення цієї мети, та бути синхронізованим із темпами розвитку ринкової економіки, а також узгодженим з політикою структурних реформ. Виділено основні фактори розвитку туризму. Визначено перспективи поліпшення туристичного бізнесу і підвищення ефективності роботи туристичних підприємств за рахунок тенденцій розвитку туризму, які будуть обирати туристи, а саме: вони обирають невідомі пункти призначення, гастротуризм, збільшення кількості днів бізнес-турів, розширення переліку послуг готельно-ресторанних підприємств, зростання інвестицій у новітні технології туристичного бізнесу, збільшення кількості сімейних поїздок на противагу одиночним, поїздки стануть більш свідомими. Усе більше зроблено акцент на екологію та її збереження.