Інтегральний підхід оцінювання рівня фінансової безпеки регіону - Chepurnyi, Oleh; Deriuha, Anatolii (Економіка і регіон/ Economics and region, 2019)
Стаття присвячена визначенню сутності поняття «фінансова безпека регіону»; основних показників, що характеризують стан фінансової безпеки Полтавського регіону в умовах нестабільностей та економічної кризи у країні; визначенню фінансової безпеки Полтавського регіону за допомогою інтегрального підходу. Досить актуальним є питання забезпечення фінансової безпеки регіону, виходячи з того, що на сьогоднішній день українські реалії характеризуються макроекономічними, фінансовими та політичними нестабільностями. Метою є поглиблення теоретичних засад, закріплення методичного підходу та практичних рекомендацій з підвищення рівня фінансової безпеки Полтавського регіону. Завдання: дослідити сутність фінансової безпеки регіону та надати її змістовну характеристику; охарактеризувати інтегральний підхід для визначення рівня фінансової безпеки регіону; проаналізувати стан фінансової безпеки Полтавського регіону за інтегральним підходом. У процесі дослідження використані такі методи: теоретичного узагальнення, порівняльного аналізу, економіко-статистичний та графічний.