Значення діджіталізації в забезпеченні прозорості в управлінні публічними фінансами і активами - Alla, Berezhna; Filonych, Olena (Економіка і регіон/ Economics and region, 2020)
Ефективна взаємодія між урядом і керівництвом, з одного боку, економічними суб'єктами, громадянами, засобами масової інформації, громадськими організаціями та суспільством в цілому, з іншого, є проявом прозорості державного управління. В контексті посилюючих процесів глобалізації, перетворення індустріального суспільства в постіндустріальне відбувається глибоке і динамічне поєднання матеріального світу з віртуальним з відповідними новими підходами, бізнес-моделями і інформаційно-комунікаційними технологіями у всіх сферах людської діяльності, бізнес, громадянське суспільство. Формування нової парадигми економічного мислення та розвитку має ґрунтуватися на реконструктивної концепції економіки відповідно до нової архітектурою на європейському і світовому просторі, а не на концепції модернізації економіки (оновлення старої системи, і, отже, посилення існуючих відмінностей у розвитку). Оцифровка як глобальна тенденція, яка зачіпає всі сфери сучасного життя, є неминучим фактом сьогоднішнього дня. Ми пропонуємо варіанти вирішення конфліктної ситуації щодо свідомого використання державної бази даних (Єдиної бази звітів про оцінку з модулем електронної оцінки вартості майна) як джерела надмірної вигоди для чотирьох дозволених електронних сайтів, а саме розширення кола акредитованих e-сайти та зменшення вартості послуг з приводу або введення прямого доступу до Єдиної бази даних звітів про оцінку та принципу безоплатного обслуговування послуг із введення чи використання бази даних майна. Зважаючи на попит громадськості на прозорість державного управління, це вимагає якісного нормативного регулювання цифрової трансформації, розвитку захищеної цифрової інфраструктури, активних державно-приватних партнерств для створення технологічних платформ та зміни загальних підходів до системи управління державними активами. - напрямок подальшого наукового дослідження.