Аналіз впливу інформаційної асиметрії на процес реалізації національних економічних інтересів - Uzbek, Dmytro (Економіка і регіон/ Economics and region, 2022)
У статті зазначено, що інформаційну асиметрію провокує нерівномірність діджитал-процесів, що впливає на конкурентні позиції країни на світовій арені. Окреслено авторське бачення факторів які провокують інформаційну асиметрію. Досліджено інформаційну асиметрію за сферами та характером впливу на процес реалізації національних економічних інтересів. Доведено, що в межах тієї самої сфери прояву інформаційної асиметрії можуть функціонувати декілька процесів, що мають різновекторну дію. Окреслено конфлікти інтересів, які провокує інформаційна асиметрія в системі рівневої організації економічних відносин. Запропоновано авторське бачення управлінських заходів щодо усунення негативних проявів інформаційної асиметрії в перспективному бачені досягнення ключових національних інтересів. Досліджено зміст прояву феномену інформаційної асиметрії.