Застосування технології блокчейн у підвищенні якості і стимулюванні системного зростання у сучасній економіці - Nazarov, Vusal Sahin (Економіка і регіон/ Economics and region, 2023)
У статті досліджується вплив впровадження технології блокчейн на якість економічних процесів та стимулювання системного зростання у сучасній економіці. У контексті стрімкого розвитку економіки, глобалізації та пошуку нових джерел інвестування, технологія блокчейн є важливим інструментом для цифровізації суспільства та створення нових інструментів фінансування. Стаття розглядає сутність блокчейна, його потенціал для стимулювання інновацій та інвестицій у нові технології, а також його роль у цифровізації економіки. Крім того, вона наголошує на актуальності та значущості блокчейну в сучасному світі, підтримуючи свою позицію на основі даних про впровадження та інвестиції в цю технологію. Зроблені висновки підкреслюють важливість технології блокчейн у сучасній економіці, що сприяє стимулюванню інновацій та надає нові можливості для розвитку різних галузей. Зазначається необхідність подальших досліджень для оптимізації та вдосконалення використання цієї технології з метою максимізації її потенціалу в сучасному економічному середовищі.