Успішна імплементація омніканальних стратегій в ритейлі одягу: передумови та результати - Белінський, Максим (Економіка і регіон/ Economics and region, 2025)
У статті проведений порівняльний аналіз впровадження омніканальних стратегій у fashion-індустрії на прикладі трьох провідних компаній: LC Waikiki, Sinsay та INTERTOP. Особлива увага приділена дослідженню впливу інтеграції онлайн- та офлайн-каналів на ключові фінансові показники, динаміку зростання рівня клієнтської лояльності, а також на підвищення операційної ефективності діяльності підприємств. У роботі проаналізовано комплекс показників результативності функціонування ритейлерів у контексті практичної реалізації омніканальних стратегій та виявлено як переваги, так і проблемні аспекти їх впровадження. Додатково розроблено концептуальну схему омніканальної взаємодії між підприємством та споживачем, яка відображає основні етапи та інструменти комунікаційної інтеграції. Визначені особливості застосування міжсегментного підходу до аналізу результатів омніканальності у fashion-індустрії України дозволяють сформувати більш цілісне уявлення про сучасні тенденції розвитку роздрібної торгівлі та перспективи підвищення її конкурентоспроможності в умовах цифровізації та глобальної конкуренції.