Трудові відносини і державна політика щодо недискримінації у сфері правці:сучасний погляд молодого вченого - Галич, Роман; Пащенко, Альона (Економіка і регіон/ Economics and region, 2025)
Стаття присвячена дослілженню особливостям трудових відносин, з урахуванням ключових галузевих принципів трудового права. Автори зореджують свою увагу питанням недискримінації у сфері праці, свободі праці як основи стабільним трудовим відносинам. Аналіз зазначених питань досліджуються, окрім іншого, в призмі держаної політики в України щодо недискримінації в сфері праці, як ефективного і основоположного базису дотримання прав людини, і учасників трудових відносин зокрема. Ключовим питанням вивчення залишається імплементація численних викоких принципів в реальних відносинах суспільства, зокрема, у трудових відносинах, якість нормотворчих процесів, а по суті державної політики, яка здійнсюється в цій та іншій сфері, та рівень правозастосовчий в контексті дотримання і реалізація галузевих принципів трудового права.В статті молоді вчени висвітлюють цікаві погляди на зазначену проблему.