Визначення стратегічних пріоритетів інвестування розвитку альтернативної енергетики. - Sivitska, Svitlana (Економіка і регіон/ Economics and region, 2017)
УДК 338:336.02:621.311 Світлана Павлівна Сівіцька, кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів і банківської справи, проректор з науково-педагогічної, соціальної роботи та міжнародного співробітництва. Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка. Визначення стратегічних пріоритетів інвестування розвитку альтернативної енергетики. Досліджено етапи методики вибору стратегічних пріоритетів інвестування альтернативної енергетики. Проаналізовано потенціал альтернативної енергетики. Досліджено стратегічні пріоритети альтернативної енергетики. Проведено інтегральний аналіз потенціалу альтернативної енергетики за територіальною ознакою. Визначено матрицю вибору стратегічних пріоритетів інвестування альтернативної енергетики. Ключові слова: енергетична безпека, альтернативна енергетика, відновлювані джерела енергії, інвестування, стратегічні пріоритети, матриця.