Якісний аналіз галузевого позиціонування найбільшого видобувника нафти і газу в Австрії - Symonenko, Olena; Symonenko, Dmytro (Економіка і регіон/ Economics and region, 2022)
Ця стаття присвячена якісному аналізу позиціонування австрійської нафтогазової компанії OMV з точки зору ринкової конкуренції, галузі та стандартів ESG. Ми досліджували нафтогазову галузь, щоб зрозуміти позиціонування OMV і порівняти її з конкурентами. Крім того, ми проаналізували теми, пов’язані з ESG, оскільки сталий розвиток останнім часом став актуальною темою, особливо в Європі, тому компанії повинні дотримуватися екологічних, соціальних і управлінських норм. У довгостроковій перспективі розвивається рушійна сила для перетворення OMV на інтегровану нафтохімічну компанію через світові тенденції сталого розвитку. Також існує багатообіцяюче зростання для нафтохімічної промисловості, і OMV рухається вперед, розширює свій портфель сталого розвитку і запускає проекти та інтеграції, пов’язані з темами ESG. Компанія планує у майбутньому суттєво підвищити ефективність використання води в усіх секторах і забезпечити сталий забір і постачання прісної води, щоб вирішити проблему дефіциту води та суттєво зменшити кількість людей, які страждають від нестачі води. Підсумовуючи наш галузевий аналіз, ми очікуємо, що ринок розшириться на основні кінцеві ринки, такі як охорона здоров’я, будівництво чи автомобільна промисловість, шляхом розширення діяльності в нафтохімічній промисловості у відповідь на очікуване зростання попиту. Інше важливе спостереження полягає в тому, що драйвери як пропозиції, так і попиту тісно пов’язані з тенденціями сталого розвитку та довгостроковими цілями, встановленими OMV. Нафтова і газова промисловість знаходиться на «зрілому» етапі життя, і, здається, перспективи утримують її від стадії «занепаду» в коротко- та середньостроковій перспективі, оскільки очікується, що попит на нафту і газ підвищиться протягом цього періоду. Проте в довгостроковій перспективі очікується, що попит зменшиться, нафта і газ зможуть досягти навіть негативних темпів зростання, оскільки галузь відновлюваних джерел енергії стрімко розвивається. Компанії очікують цього падіння, включаючи OMV і тому починають диверсифікувати джерела постачання нафти на базі хімічного сектору економіки для підвищення енергетичної та економічної безпеки.