Сучасний стан та потенційні можливості земельних ресурсів України у вирішенні продовольчої безпеки світу - Nesterchuk, Alina (Економіка і регіон/ Economics and region, 2022)
У статті розглянуто сучасний стан та потенційні можливості земельних ресурсів. Виявлено що Україна має потужний земельний потенціал та вигідне географічне розташування. Проаналізовано особливості використання земельних ресурсів, стан та ефективність використання сільськогосподарських земель землевласниками та землекористувачами, структуру інтенсивного і раціонального використання земельних ресурсів України. Встановлено нераціональне користування земельними ресурсами землевласниками та перенасичення ріллі сільськогосподарськими культурами. Вивчено удосконалення механізму управління в сфері використання та охорони земель. Розглянуто досвід Німеччини в землекористуванні та Закон про землю: як працює ринок у Франції і чи варто Україні переймати. Проведено порівняльна характеристику управління земельним потенціалом в Україні та Країн Європи і Європейського Союзу.