Ризик-орієнтований підхід в оцінці конкурентоспроможності продукції тваринництва - Perehuda, Yuliia (Економіка і регіон/ Economics and region, 2023)
Конкурентоспроможність продукції підприємств тваринництва є важливим елементом представленості вітчизняних суб’єктів на світовому ринку та зайняття окремої частки. Конкурентоспроможність – це переконлива сила, якою володіє сукупність проектної інформації. Оцінка конкурентоспроможності є одним із інструментів формування належної інформаційної бази прийняття управлінських рішень щодо підвищення ефективності діяльності підприємств тваринництва. Враховуючи умови, що склались наразі в контексті війни, важливим є також врахування ризиків діяльності. Метою дослідження стало вивчення існуючих підходів та наукове обґрунтування можливості застосування ризик-орієнтованого підходу в оцінці конкурентоспроможності продукції підприємств тваринництва. Наукова новизна проведеного дослідження полягає у подальшому розвитку методичного забезпечення оцінки конкурентоспроможності продукції підприємств тваринництва через врахування методики оцінки вразливостей та невизначеності діяльності.