Аналіз актуальних напрямів цифрової трансформації - Zavrazhnyi, Kostiantyn; Kulyk, Anzhelika (Економіка і регіон/ Economics and region, 2023)
Стаття присвячена вивченню напрямів цифрової трансформації на поточному етапі економічного розвитку з метою визначення оптимальних шляхів для покращення бізнес-моделей та здобуття конкурентної переваги у короткостроковій та стратегічній перспективі. Дослідження включає аналіз категорій участі у дистанційній роботі та основних напрямів і технологій цифрової трансформації бізнесу. Результати дослідження підкреслюють важливість зосередження на категоріях участі у дистанційній роботі для ефективного використання робочого часу та успішного впровадження сучасних елементів у бізнес-модель. Основними напрямами цифрової трансформації є гіперавтоматизація, гібридна модель робочого місця, цифровий банкінг, 5G технології, застосування штучного інтелекту (AI) та Web 3.0. Взаємодія між цими напрямами визначає перспективи успіху впровадження цифрових інновацій. Дослідження показує, що компанії, які почнуть впроваджувати зміни у корпоративну культуру та застосовувати цифрову трансформацію на ранніх стадіях, будуть активніше рухатися у напрямку стратегічного розвитку та досягнення успіху.