Фактори впливу на формування і розвиток трансферного потенціалу торговельних підприємств - Vykrykach, Maksym; Kniaz, Svyatoslav; Rusyn-Hrynyk, Roman (Економіка і регіон/ Economics and region, 2024)
У сучасних умовах успіх торговельних підприємств визначається їхньою здатністю ефективно адаптуватися до змін у бізнес-середовищі та розвивати свій трансферний потенціал. Науково обґрунтовано, що ключовими факторами конкурентоспроможності підприємств є рівень технологічного розвитку, кваліфікація персоналу, ефективність управлінських процесів, оптимальність ланцюга постачань, рівень обслуговування клієнтів, інноваційність та маркетингова активність. Ці аспекти визначають не лише можливості, але й ризики для підприємств, тому комплексне розуміння та ефективне управління ними дозволяють підприємствам адаптуватися до змін, мінімізувати ризики та максимізувати можливості для розвитку. Важливим елементом є інтеграція цифрових технологій та інновацій у бізнес-стратегії торговельних підприємств. Це не лише оптимізує внутрішні процеси, але й відкриває нові шляхи для взаємодії з клієнтами та партнерами. Роль стратегічного планування та аналітики даних виявляється ключовою у прийнятті обґрунтованих рішень, допомагаючи компаніям ефективно реагувати на зміни ринкових умов. Загалом, гнучкість, інноваційність та фокус на клієнта визначають стійке зростання та конкурентоспроможність у сучасному бізнес-середовищі.