Актуальні проблеми управління логістичними бізнес-процесами на сучасних підприємствах - Suvorova, Iryna; Hrechkovska, Anastasiia; Kordiak, Mariia (Економіка і регіон/ Economics and region, 2024)
В статті розглянуто проблематику ефективного управління логістичними бізнес-процесами як ключового аспекту підвищення конкурентоспроможності та продуктивності підприємств в сучасних умовах. Автори акцентують увагу на важливості інтеграції різних ланок логістичного ланцюга, необхідності впровадження новітніх технологій та інновацій для оптимізації логістичних операцій. Особлива увага приділяється аналізу проблем, з якими зіштовхуються підприємства: неефективне планування, управління запасами, транспортні затримки та високі логістичні витрати. Автори наголошують на потребі застосування комплексного підходу до вирішення цих проблем, зокрема через автоматизацію, покращення управління складом, оптимізацію транспортування, встановлення партнерських відносин з постачальниками та клієнтами, а також навчання та розвиток персоналу. Стаття містить практичні рекомендації щодо підвищення ефективності логістичного управління на основі використання сучасних інформаційних технологій та інноваційних рішень.