Оцінка ефективності впровадження системи управлінської звітності - Zavoritnii, Mykola (Економіка і регіон/ Economics and region, 2024)
У дослідженні обґрунтовано потребу та переваги систематизованої управлінської звітності для прийняття стратегічних і тактичних рішень. Розглянуто основні етапи впровадження системи: підготовка, проектування, розробка і тестування, впровадження, постійна експлуатація та вдосконалення. Особлива увага приділяється використанню сучасних технологій, таких як штучний інтелект, хмарні технології та Big Data, для підвищення ефективності управлінських рішень. Автором розроблено послідовний алгоритм впровадження системи управлінської звітності. Ефективність впровадження пропонується оцінювати за ключовими показниками ефективності (KPI), які включають точність, своєчасність, повноту інформації, економічну ефективність, задоволеність користувачів, аналіз ризиків та надійності системи. Дослідження підтверджує, що впровадження сучасних технологій у систему управлінської звітності сприяє досягненню стратегічних цілей підприємства та підвищенню його конкурентоспроможності.