Маркетингові стратегії для розвитку індустрії гостинності та туризму: адаптація до умов повоєнної економіки в Україні - Середа, Наталія (Економіка і регіон/ Economics and region, 2024)
У даній статті розглянуто теоретичні основи і формування практичних рекомендацій з розробки маркетингових стратегій розвитку готельної та туристичної індустрії в Україні. Проаналізовано динаміку надходження від готельної та туристичної індустрії. Продемонстровано необхідність визначення факторів, що впливають на формування маркетингових стратегій розвитку індустрії гостинності та туризму. Представлені основні маркетингові стратегії розвитку індустрії гостинності та туризму, використання яких дозволить вивести її на новий рівень. Так як у період післявоєнного відновлення туристи будуть приділяти більше уваги забезпеченню безпеки, стабільності, комфорту та емоційному відновленню, постає необхідність враховувати ці фактори при побудові маркетингових стратегій. Запропоновано маркетингові стратегії для цієї галузі в повоєнній економіці, які можуть стати визначальним фактором залучення клієнтів і забезпечення стійкого зростання ринку.