Податкові надходження від туристичної галузі та їхнє значення в економічному розвитку України - Герасименко, Тетяна (Економіка і регіон/ Economics and region, 2024)
Розглянуто виклики та перспективи розвитку туристичної галузі України через оптимізацію податкових надходжень та стимулювання інвестицій. Проведено комплексний аналіз основних видів економічної діяльності туристичного сектору, таких як готелі, туристичні оператори, агентства та альтернативні засоби тимчасового розміщення. Визначено їх внесок у формування податкової бази галузі та вплив на економіку країни. Окреслено шляхи вдосконалення податкової політики для забезпечення стабільного фінансування державного бюджету та конкурентоспроможності туристичних підприємств. Стаття акцентує увагу на необхідності підтримки розвитку туристичної інфраструктури через державне регулювання та стимулюючу фіскальну політику. Обґрунтовано важливість інтеграції міжнародного досвіду для підвищення ефективності функціонування туристичної індустрії України.