Методологічні засади універсального підходу до мовної аналітики бізнес-комунікацій на основі великих мовних моделей - Жуковський, Дмитро (Економіка і регіон/ Economics and region, 2025)
У статті обґрунтовується доцільність застосування великих мовних моделей LLM (англ. Large Language Model) як принципово нового інструменту в задачах мовної аналітики для бізнесу. У роботі систематизовано прикладні задачі мовної аналітики, що реалізуються з використанням LLM: автоматичне резюмування діалогів, контроль дотримання скрипта, ідентифікація інтенцій звернень, тематичне тегування, аналіз емоційного тону, кваліфікація лідів, виявлення можливостей апселлінгу та кросселлінгу, обробка обірваних комунікацій та аналіз задоволеності клієнтів. Для кожної задачі запропоновано універсальні промпти із динамічними параметрами, що дозволяє адаптувати інструкції до специфіки окремих галузей бізнесу. Особливий акцент зроблено на трьох секторах із критичною залежністю від мовної аналітики — автодилерському, медичному та банківському.