Європейський вектор розвитку інвестиційної діяльності страхових компаній. - Smoliak, Viktor (Економіка і регіон/ Economics and region, 2017)
УДК 368 Смоляк Віктор Анатолійович, кандидат економічних наук, доцент. Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця. Європейський вектор розвитку інвестиційної діяльності страхових компаній. Досліджено проблеми страхового ринку України і особливості інвестиційної діяльності страхових компаній. Визначено відмінності між інвестиційною діяльністю українських страхових компаній та європейських. Обґрунтовано основні напрямки розвитку страхового ринку України. Ключові слова: страхування, страхова компанія, інвестиційна діяльність, ринок страхування, розвиток страхування.