Розвиток підприємств санаторно-курортного комплексу України: особливості процесу. - Погорелов, Юрій Сергійович; Білоусова, Анастасія Юріївна (Економіка і регіон/ Economics and region, 2017)
УДК 711.455 JEL О12, Р46 Юрій Сергійович Погорелов, доктор економічних наук, доцент. Білоусова Анастасія Юріївна, кандидат економічних наук. Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка. Розвиток підприємств санаторно-курортного комплексу України: особливості процесу. Показано, що поки ще розвиток підприємств вітчизняного санаторно-курортного комплексу відбувається повільно, переважно еволюційним шляхом, однією з причин чого є спроби розвивати такі підприємства без використання положень створеного теоретичного й експлейнарного базису розвитку підприємства. Розвиток підприємств санаторно-курортного комплексу розглянуто у двох аспектах: процесному та результатному. Показано, в який спосіб реалізуються критерії збалансованості змін у діяльності підприємств санаторно-курортного комплексу (причинно-наслідкова, ресурсна, змістова й хронологічна збалансованість), дотримання котрих дозволяє розраховувати на отримання очікуваного результату розвитку. Проаналізовано зміст етапів хронологічної послідовності процесу розвитку підприємства санаторно-курортного комплексу. Ключові слова: підприємство, розвиток, санаторно-курортний комплекс, зміна, процес, результат, аспект, критерій, хронологія.