Аналіз структурних змін зайнятості населення Полтавської області та міста Полтава за видами економічної діяльності. - Іваницька, Світлана Богданівна; Галайда, Тетяна Олександрівна (Економіка і регіон/ Economics and region, 2017)
УДК 331.526 Іваницька Світлана Богданівна, кандидат економічних наук, доцент. Галайда Тетяна Олександрівна, старший викладач. Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка. Аналіз структурних змін зайнятості населення Полтавської області та міста Полтава за видами економічної діяльності. Досліджено чинники впливу на зміну структури зайнятості населення. Проаналізовано галузеву структуру зайнятості населення Полтавської області й міста Полтава. Виявлено тенденції, що характеризують такий аспект регіонального та місцевого ринків праці, як зайнятість у розрізі видів економічної діяльності. Запропоновано напрями використання комплексу економічних, фінансових і соціальних заходів на місцевому та регіональному рівнях, а також системне проведення моніторингу змін у галузевій структурі зайнятості населення на регіональному й місцевому рівнях з метою своєчасного реагування на сучасні виклики. Ключові слова: зайнятість, структура зайнятості населення, ринок праці, штатні працівники, робоча сила, приховане безробіття.