Комплексне оцінювання економічної безпеки регіонів України (на прикладі Івано- Франківської області) - Варналій, Захарій Степанович; Томашевський, Тарас Тарасович (Економіка і регіон/ Economics and region, 2018)
Проаналізовано досвід оцінювання економічної безпеки. Запропоновано й апробовано оцінку статичного та динамічного компонентів безпеки, здійснено розрахунки за період 2013 – 2016 рр. Побудовано часову і факторну моделі. Запропоновано пріоритетні напрями розвитку регіону. Практичне значення полягає у можливості використання одержаних висновків, пропозицій та рекомендацій для пріоритетизації напрямів економічної безпеки регіону.