ЗАСТОСУВАННЯ 3D МОДЕЛЮВАННЯ В СФЕРАХ ЛЮДСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Пузь, Д О; Сомов, С В (Новітні інформаційні системи та технології, 2018)
Стаття присвячена огляду методів і способів застосування комп'ютерного 3D-моделювання в різних сферах людського життя. Еволюція комп'ютерних технологій призводить до появи нових можливостей. 3D моделі використовуються в сучасному кінематографі, архітектурі, рекламі, комп’ютерних іграх, медицині, тощо. У статті ми обговоримо особливості створення спецефектів, технічні складності процесу моделювання 3D-об'єктів. Ключові слова: 3D, модель, візуалізація, полігони, графіка, текстура.