АВТЕНТИФІКАЦІЯ КОРИСТУВАЧІВ КОМП’ЮТЕРНИХ СИСТЕМ - Канівець, В Г; Сомов, С В (Новітні інформаційні системи та технології, 2018)
У статі проведено детальний аналіз існуючих на даний час систем автентифікації: парольна, апаратна, біометрична. Виконано класифікацію систем доступу до інформації. Розглянуто загальні переваги та недоліки систем. Наведено основні характеристики систем автентифікації. Надано загальну модель роботи систем автентифікації користувачів комп’ютерної системи. Ключові слова: захист інформації, системи автентифікації, парольна, апаратна, біометрична автентифікація.