АНАЛІЗ АЛГОРИТМІВ КОДУВАННЯ ІНФОРМАЦІЇ ДЛЯ ЗАХИСТУ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ - Гроза, П М; Кімачук, Т В (Новітні інформаційні системи та технології, 2018)
Досліджено основні криптопримітиви відносно механізмів захисту персональної інформації. Проведено аналіз механізмів захисту персональних даних з обов’язковим порівнянням основних з них. Зазначено основні відмінності між шифруванням блочним та потоковим, окреслено особливості хеш-функцій. Описано механізми реалізації хеш-функції SHA-256, визначено, що алгоритм SHA-256 є більш стабільним та забезпечує достатню ступінь захисту будь-якої важливої інформації. Ключові слова. криптопримітив, захист, персональні дані, алгоритм, кодування, хеш-функція, шифрування, безпека