ТЕОРЕТИЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ФОРМУВАННЯ ЗАЛИШКОВИХ ГРЕБІНЦІВ ПРИ БАГАТОПРОХІДНІЙ СХЕМІ ТОРЦЕВОГО ШЛІФУВАННЯ З НАХИЛОМ ОСІ ШПИНДЕЛЯ - Пижов, І М; Клименко, В. Г. (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Виявлено, що в умовах реалізації процесу плоского торцевого шліфування з попереднім нахилом осі шпинделя за багатопрохідною схемою обробки на оброблювальній поверхні утворюються залишкові гребінці. Їх природа в цілому аналогічна залишковим гребінцям, які мають місце при лезовій обробці інструментом з радіусною вершиною. Але відома залежність, наприклад, при точінні не може бути застосована в цьому випадку внаслідок особливостей кінематики процесу обробки. У зв’язку із цим були виконані теоретичні дослідження, що дозволили отримати аналітичні залежності, які пов’язують такий параметр зони контакту різальної поверхні круга з деталлю, як залишкові гребінці в умовах плоского торцевого шліфування з попереднім нахилом осі шпинделя (багатопрохідна схема обробки). Ключові слова: параметри зони контакту, залишкові гребінці, кут нахилу осі шпинделя, глибина шліфування, поперечна подача, діаметр круга.